Kreativna radionica ritma 24. listopada 2018.

Dođite na radionicu ritma!
Kreativna radionica ritma je prilika da sami stvaramo ritam. Nije važno da li imamo djembe ili neki drugi bubanj. Bitno je da je to bubanj koji se svira rukama, bez palica.

Ponešto o bubnju

Kreativna radionica ritma je mjesto gdje možemo koristiti razne bubnjeve i udaraljke. Na slici se nalazi afrički bubanj djembe. Porijeklom iz zapadne Afrike, to je tradicionalni bubanj napravljen od drveta i životinjske kože. U Africi se djembe u svakodnevnom životu koristi u raznim prigodama kojima se nešto obilježava ili slavi. S vremenom se probio i na pozornice, od lokalnih  do svjetskih. Nekad je u glavnoj ulozi, često s izvođačima koji u tradicionalnoj nošnji izvode tradicionalne ritmove. U drugim prilikama je samo jedan od pratećih instrumenata na glazbenoj sceni. Bubanj na slici je izrađen ručno od prirodnih materijala, dok se za scenske potrebe često koriste oni koji su proizvedeni industrijski. Sviranje i poučavanje sviranja djembea se do danas proširilo daleko izvan granica Afrike.

Oni koji imaju takav instrument i sviraju ga, povremeno ili redovito, zapravo u njemu imaju prijatelja. Bubanj je živo biće koje se druži s nama i mi s njim. Tako se savršeno uklapa u priču o feng shuiju u kojoj je sve živo.

Što je potrebno za sudjelovanje?

Ponesite bubanj ili drugu udaraljku ili šuškalicu koju imate ili možete posuditi. Ako nemate instrument za ritam, to svakako navedite prilikom prijave. U tom slučaju, na vašu e-mail adresu šaljem upute kako da se pripremite.

Kreativna radionica ritma- ostalo

Na radionici nema publike. Ritam stvaramo u zatvorenom krugu. Kada stvaramo zajednički ritam, izražavamo svoju kretatvnost. Izražavanjem kreativnosti, u sebi stvaramo ravnotežu. To je feng shui iznutra!

O radionicama saznajte više na:
https://fengshuisretnakucha.com/feng-shui-radionice/

Radionicu vodi Branka Zorko.
Vrijeme održavanja: 24. listopada 2018. u 18:30 sati.
Prijava je obavezna na; 095 882 4367 ili
putem kontakt forme na dnu ove stranice.

Zadnji rok prijave je 24. listopada do 12 sati (podne).

Mjesto: Osijek.
Na e- mail iz prijave ili broj mobitela s kojeg se prijavite šaljem točnu adresu održavanja radionice.

Cijena: 60 kn.

Požurite s prijavama! Broj mjesta je ograničen.

 Prijavite se na radionicu ili pošaljite upit.