Astrologija 9 Ki

Općenito o astrologiji 9 ki

Ova astrologija je, uz sustav Pet elemenata, osnova feng shui učenja. Postoji 9 zvijezda koje se jednostavno nazivaju brojevima od 1 do 9. Svaka zvijezda ima svoje odlike vezane uz karakter osobe, svaka pripada nekom od 5 elemenata, svaka ima pridružen trigram iz Knjige promjena (I Ching) i niz pripadajućh godina kojima vlada, svoju stranu svijeta kao i niz drugih odlika, kao i zvijezde u drugim astrološkim sustavima.

Ishodno, ova astrologija počiva na 9 zvijezda (7 glavnih zvijezda iz sazvježđa Velikog medvjeda te zvijezda Vega iz sazvježđa Lire i zvijezda Polaris), koje kod Kineza uživaju veliko poštovanje. Ovaj astrološki sustav ima svoje začetke u staroj Kini još u vremenu od oko 3000 godina prije nove ere, kada je već postojao sustav trigrama i Knjiga promjena (I Ching), a detaljno su ga razradili Japanci, pa se naziva astrologija 9 ki (ki je japanski naziv za univerzalnu sveprožimajuću energiju, koju Kinezi nazivaji chi). Iako se u popularnoj literaturi navodi da je feng shui kinesko umijeće i znanost, zapravo su i Japanci dali značajan doprinos.

Uz pomoć astrologije 9 ki određujemo karakter osobe, s tim da je zanimljivo dalje promatrati kvalitetu slaganja s drugim osobama (što je i bila prvobitna namjena ovog astrološkog sustava). Kako je u feng shui znanosti sve živo, tako i kuće imaju svoje horoskope, što je osnova za razradu feng shuija stambenih i drugih prostora. Kvaliteta horoskopa kuće se promatra u odnosu prema horoskopima ukućana, ili, drugi riječima, svaka kuća ne odgovara svakome.

Ovih 9 brojeva ili 9 zvijezda, kada su smještene u kvadrat sa 9 polja, čine “magični kvadrat “kada je broj 5 u središtu kvadrata. 9 kombinacija brojeva u kvadratu čine osnovu ove astrologije i posebnog načina praćenja kretanja zvijezda iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu koji se naziva”leteća zvijezda”. Na osnovu toga određjemo horoskop osoba i kuća, ali i utjecaje pojedinih mjeseci i godina na ljude, druga bića, stvari, pojave, a time i na stambene i radne prostore.

Astrologija 9 ki nam daje osnovne podatke o osobi, koji predstavljaju glavne potencijale osobe. Kao što djelovanje osobe određuje kako će se ti potencijali razvijati u vremenu i prostoru, tako je i horoskop kuće prikaz potencijala koji možemo usmjeravati i razvijati te prilagoditi sebi. Iz ove astrologije proizlazi i feng shui smjerologija, koja nam pomaže izabrati povoljne smjerove za preseljenja i putovanja u pojedinoj godini ili mjesecu.

Kako vam astrologija 9 ki može pomoći?

Astrologija 9 ki je potrebna u feng shui analizi stambenog prostora radi provjere kvalitete slaganja između toga prostora sa stanarima.

Ova astrologija vam može pomoći i da naučite nešto o sebi.

Saznjate zašto se ponašate tako kako se ponašate ili zašto vam akivnosti nekad uspijevaju, a nekad ne. Nađite odgovor zašto su odnosi s bližnjima takvi kakvi jesu. Astrološka analiza ove vrste objašnjava odnose u njihovoj suštini. 

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.