Feng shui u poslovnom prostoru

Vještina uređenja prostora u kojem živimo odnosi se i na uređenje prostora u kojem radimo. Ispravno uređenje prema feng shui pravilima pospješit će poslovanje i međuljudske odnose. Ako tek otvarate poduzeće, krenite odmah s ispravnim nazivom u pravo vrijeme. Ukoliko već imate poslovni prostor, unesite pozitivne promjene. Za feng shui u poslovnom prostoru vrijede gotovo ista osnovna pravila, bilo da radite od kuće, u uredu, u obrtu, u velikoj firmi ili u maloj firmi. Naravno, kao što će feng shui rješenja biti prilagođena veličini stambenih prostora, tako će i feng shui poslovnih prostora biti usklađen s njihovom veličinom i specifičnostima poslovanja.

Kao i kod uređenja doma, i  feng shui u poslovnom prostoru je najbolje primjeniti od nule, tj. prije gradnje poslovnog prostora. No, najčešće je slučaj da je na raspolaganju već gotova zgrada, pa je onda prostor potrebno prilagoditi zahtjevima određene poslovne aktivnosti. U slučajevima gdje poduzeće ulazi u prostor u kojem je prethodno poslovalo neko uspješno poduzeće, moguće je da će i ono biti uspješno, ali to nije garancija. Kao što je specifično međudjelovanje između pojedinog stambenog prostora i njegovih stanara, slično je međudjelovanje kada se radi o poslovnim prostorima i ljudima koji u njima rade.

Svaki interijer je dobro uskladiti sa stanarima ili zaposlenicima. Isto tako je dobro prilagoditi eksterijer odnosno uskladiti kuću ili zgradu s vrtom, dvorištem ili širom okolinom na koju možemo utjecati. To vrijedi i za feng shui uređenje doma i za feng shui u poslvonom prostoru.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.