Smjerologija

Feng shui smjerologija se bazira na astrologiji 9 ki (devet zvijezda).

Prije preseljenja (bilo iz stana u stan ili s jednog posla na drugi) kao i prilikom planiranja većih i/ili važnih putovanja dobro je provjeriti da li krećemo u dobrom smjeru. Astrološki utjecaji se mijenjaju iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu. Smjer koji je dobar ove godine, može biti vrlo loš sljedeće, i obratno. Kakva god da je motivacija za  putovanje ili preseljenje i kako god da sve drugo dobro izgleda i sve je dobro isplanirano, sve to može pasti u vodu ako odemo u lošem smjeru.

Povoljan smjer za preseljenje i putovanje

Bilo da ste već izabrali novi stambeni prostor ili novo radno mjesto, dobro je provjeriti u kojem mjesecu ili godini je povoljno preseljenje u tom smjeru.

Ako tek planirane preseljenje, dobro je unaprijed provjeriti povoljne smjerove, pa birati lokacije u tim smjerovima. Nema smisla kombinirati preseljenje u lošem smjeru, čak i ako stan/ kuća/ posao imaju niz drugih prednosti. Najbolje je razmotriti više raspoloživih lokacija i odabrati najbolju kombinaciju smjera i drugih odlika novog stambenog/ radnog prostora (uključujući feng shui). Najčešće je potrebno analizirati više lokacija da bi odabrali najbolju kombinaciju vremena i smjera preseljenja.

Ukoliko planirate duže putovanje, također je dobro uključiti smjerologiju i odabrati pravi smjer u pravo vrijeme.

Moja smjerološka analiza će pokazati kada da krenete u smjeru koji ste već odabrali. Moguć je slučaj da vrijeme koje ste odredili nije povoljno, kada treba razmisliti da li se uopće treba uputiti u to vrijeme u tom smjeru.

Također, ako planirate više putovanja, a ne znate koje bi obavili prije ili imate druge dileme oko prioriteta putovanja, smjerologija vam može pomoći da lakše odlučite.

Povoljan smjer za druge aktivnosti

Osim preseljenja i putovanja, dobro je provjeriti smjerologiju za sve važnije događaje, kao što je, na primjer, kupovina automobila ili nečeg drugoga od velike vrijednosti,  izbor škole ili vrtića za djecu i drugo što je za vas od velike važnosti, privatno ili poslovno.

Prema datumu rođenja određujem za vas povoljne i nepovoljne smjerove u godini ili mjesecu. Možete izabrati određvanje samo za godinu, samo za mjesec ili više mjeseci ili za sve mjesece u godini i kombinacije navedenog. Prema grafičkom prikazu povoljnih i nepovoljnih smjerova koji za vas izradim, možete sami očitati pogodno vrijeme za svoje aktivnosti.

Vjerojatno ste se u životu barem jednom zapitali da li ste trebali izabrati drugi put za putovanje, drugu kuću ili stan za preseljenje, drugo radno mjesto, drugi grad… u odnosu na ono što ste izabrali. Ako je to bilo vaše pitanje, onda znači da ste zbog nečega nezadovoljni svojom odlukom. Ako postoji nezadovoljstvo nekom odlukom kojom ste već zakoračili u nešto novo, onda vas ta odluka proganja. To je kao kada sami ličite sobu i pri tome negdje na zidu, gdje je vidljivo, ostane mrlja. Ta mrlja je onda dugo vremena prvo što vidite kada uđete u tu sobu, iako većina vaših ukućana i gostiju to uopće ne primjećuje. Tako je i s odlukama.


Da biste izbjegli takve situacije, možete provjeriti je li smjer vaših planiranih putovanja i preseljenja dobar. Smjerologija je sastavni dio feng shuija i počiva na istim astrološkim osnovama. Ako ste u nedoumici oko dužeg putovanja ili preseljenja ili imate više varijanti na umu, provjerite smjerologiju.
Što to znači? To znači da možete saznati u koje vrijeme vam je povoljan smjer koji razmatrate ili, ako ste definirali vrijeme kada želite nešto napraviti, koji smjer vam je za to najbolji. 


Za provjeru povoljnosti smjera potrebna je adresa lokacije s koje krećete i adresa lokacije na koju putujete ili preseljavate. Nije dovoljno reći “idemo na sjever”. Potrebno je točno odrediti, uz pomoć kutomjera i koristeći zemljopisnu kartu, u kojem smjeru idete.

Utjecaji u vremenu i prostoru se mijenjaju. Mjesečni i godišnji utjecaji su u stalnoj promjeni. Za bolje snalaženje u tim stalnim promjenama pomaže nam astrologija osoba, prostora i vremena. Stari Kinezi su imali običaj reći da se ključni događaji u životu čovjeka odvijaju prema volji Neba. Ali, Nebo ne ispunjava želje samo tako. Ono želi da se i sami potrudimo. A, kada provjerimo sve što je potrebno tada lakše donosimo pravu odluku.

Zanima Vas više? Pošaljite nam upit.