Info o radionicama

Feng shui radionice – “Feng shui iznutra”

Feng shui je nešto što utječe na sve aspekte našeg života. Iako je najpoznatiji po razmještaju namještaja u stambenom ili poslovnom prostoru, on se odnosi i na našu širu okolinu i na našu unutrašnjost.

Ono što sami možemo lako mijenjati je naš osobni život i životni prostor (interijer i eksterijer). Odlično je ako možemo utjecati i na poslovni prostor.

Manje je pozanato da ono što radimo, kako razmišljamo, kakvi su nam stavovi, kakvo nam je zdravlje, kakvi su nam odnosi i td. također podliježe pravilima feng shuija. Nešto od toga je opće poznato kao ispravno ili neispravno, no, često zapravo ne znamo da li radimo dobro.

Na osobnom nivou, dobro je razmisliti kada ste zadnji puta napravili nešto za sebe, u smislu da vas ispunjava (to nije dan kada je plaća!), da ste sretni zbog toga i puni elana (to nije dobra porcija janjetine zalivena hladnim pivom) i da ste se u tome izgubili toliko da ste zaboravili koliko je sati.

Osim časnih izuzetaka, većina ljudi rijetko ima takve trenutke, a još manje ih svjesno ugrađuje u svakodnevni život.

Feng shui radionice pod zajedničkim nazivom “Feng shui iznutra” vam omogućavaju da učinite nešto za sebe. Na radionicama vidite, čujete, naučite, probate i onda odlučete što ćete učiniti, tako da ispoljite nešto što dolazi od vas, iznutra.

Vrste radionica

Za sada su u igri dvije vrste radionica:

  1. Edukativna feng shui radionica, na kojoj učite kako da prepoznate osnovne prednosti i nedostatke svog stambenog i poslovnog prostora. Upoznajete što možete učiniti sami, prije nego pozovete u pomoć cjelovitu feng shui analizu, odnosno, feng shui savjetnika. Kada upoznate osnove feng shuija, možete unijeti pozitivne promjene u svoj životni prostor.  Počinjete od maloga i možete izraziti svoju kreativnost. Napetost koju nam donosi svakodnevni moderni život često nam ne dozvoljava da poduzmemo pravu akciju u pravo vrijeme. U trenucima opuštenosti, bolje ćete osjetiti svoj stambeni prostor, kao da s njim razvijate komunikaciju. Tako možete osjetiti što treba promijeniti i to spojiti s  naučenim. To je” feng shui iznutra”.

    Za radionicu je potrebno da donesete tlocrt svoga stambenog prostora. To može biti od građevinske dokumentacije, a možete nacrtati i sami (samo, mora biti u umanjenom mjerilu).

  2. Kreativna radionica ritma, u kojoj radimo na oslobađanju svoje kreativnost koristeći ritam. Tu nam pomažu tradicionalni instrumenti i improvizirani instrumenti. Možemo primjeniti sve što nam je pri ruci, a može poslužiti za proizvodnju ritma. Ritam proizvodimo, tj. sviramo za sebe. Nema publike. Nije bitno da li imate posebnu glazbenu naobrazbu. Za početak, dovoljno je ono čega se sjećate iz osnovne škole. Ako znate više, odlično. Važno je da vas zanima ritam i da želite probati nešto novo. Potrebno je da na radionicu donesete svoj (ili posuđeni) tradicionalni bubanj ili drugu udaraljku ili odgovarajuću improvizaciju. Ako nemate ništa od toga, na e-mail adresu, sa koje se prijavite, šaljem upute kako da se pripremite za radionicu.

Vrijeme održavanja radionica

Radionice se održavaju povremeno, kada se sakupi dovoljan broj polaznika. Zato pratite događanja i obavjesti društvenim mrežama i ovdje, na stranici Sretne kuće.

Mjesto održavanja

Radionice se održavaju u Osijeku, a adrese se mogu mijenjati. Potrebno je da se na najavljenu radionicu prijavite preko kontakt forme na ovoj web stranici. Na vaš e-mail ili broj mobitela  iz prijave javljam točnu adresu, a također i  moguće promjene ako do njih dođe.

Moje iskustvo u vođenju radionica

Svoje iskustvo u vođenju različitih radionica stekla sam kroz dugogodišnji rad u Društvu radiestezista Osijek, od 1998. do 2016. godine. Proučavanje feng shuija je počelo rješavanjem mojih osobnih problema. Nakon početnih zanimljivih i pozitivnih rezultata, krenula sam na usavršavanje. To je dovelo do vođenja raznih radionica.

Susret s afričkim bubnjem djembe, koji se dogodio negdje 2004. godine, uveo je novi pogled na ritam u moj život. Niz godina sam pohađala bubnjarske radionice koje su se događale u Osijeku i Zagrebu. Od toga su neke bile pod vodstvom domaćih bubnjara (Krešimir Oreški, Branko Trajkov), a neke pod vodstvom svjetskih djembe- majstora (npr. Ton Ton Sorriba Sylla, Adame Drama). Iako sam na većini radionica učila tehniku sviranja djembea i bubnjarske kompozicije, moj interes je okrenut prema bubnjarskoj improvizaciji. Prve bubnjarske radionice koje sam vodila okupile su amatere- ljubitelje ritma. Radionice su pohađali i prvi članovi današnje osječke bubnjarske grupe RitmOs iz Osijeka.