Feng shui na djelu

 

Zapis od 7.02.2018.:

Jučer poslije podne obavljam neke formalnosti u gradu (nešto dosadno i iscrpljujuće) i kad je bilo gotovo, odem u Konzum da kupim neke sitnice. Kako to nema tko drugi obaviti, nisam baš presretna s tim. Dođem na blagajnu, plaćam, nešto se uspetljam, slažem stvari u vrećice u oskudnom prostoru kod izlaza iz trgovine, oblačim rukavice (vani smrzlo), sve u nekom rastresenom stanju. Kad sam sve pokopčala i pozatvarala, po sebi i po torbama, krenem prema autu. Dođem kući i sjetim se da nisam stavila svu feng shui zaštitu tamo gdje treba. Stavila sam dan prije ono najvažnije (što možete pročitati u blogu “Vjetreno zvono u 2018. godini, kinesko pismo i još ponešto”), ali u stanu imam još nekih specifičnih utjecaja koji zahtjevaju dodatne “lijekove”. I tako, stavim još jedno vjetreno zvono -“lijek” na mjesto i nastavim sa svojim večernjim aktivnostima.

Danas ustanem u dobrom raspoloženju, navalim na neke feng shui posliće sa posebnim poletom i tako sve do ranog popodneva kada sam zatrebala nešto iz trgovine. Uzimam novčanik i provjeravam da li su mi kartice na mjestu (da se razumijemo, jedna bankovna i sto bodovnih kartica- Konzum, Pošta, Ljekarna, DM…, znate već…).
Kad ono, užas! Nema moje bankovne kartice!
Pregledala sva logična i nelogična mjesta. Nema i nema! ‘Ajde, preispitivanje: gdje sam sve išla, što sam vadila iz torbe, i ostalo detektivsko razmišljanje… i zaključak: kartica ostala u Konzumu. Nazovem ih i pitam za izgubljenu karticu i ubrzo saznam da nema ništa prijavljeno.
Dobro, znači, sada brzo u banku da poništim karticu. A, tamo- neke komplikacije u vezi izdavanja nove kartice (koje ovdje neću opisivati) i, uz to, banka nema sustav javljanja ako je netko u nekoj njihovoj poslovnici prijavio izgubljenu karticu. Nakon nešto razgovora, djelatnica banke mi pruži broj za telefonsko blokiranje kartice i zaželi mi da nađem svoju karticu. Hm! Hmm! Zanimljivo!
Izađem iz banke. Što sada? Najboje da prvo odem u banku najbližu onom Konzumu i da pitam da li je tamo netko prijavio izgubljenu karticu. Ali, tamo rade samo do 17 sati. Ništa od toga!
Preostaje da još odem do onog Konzuma i sama potražim, iako su mi rekli da tamo kartice nema. Naime, kartica je mogla ostati u kolicima, skrivena ispod računa (što mojih, koje u žurbi nisam uzela, što od drugih kupaca), neprimjećena i završiti na nekoj drugoj blagajni ili negdje na podu. Na drugoj blagajni blagajnica mi kaže da odem još jednom pitati na onu blagajnu od jučer. I tako napravim. Ova blagajnica ne nađe ništa, ali odmah zove svoju šeficu. Žena dođe stvarno brzo i odmah saznam da je kartica pronađena.
Fijuffff! Odahnula!
Kada sam telefonom pitala za karticu došlo je do nekog nesporazuma. Nije sad bitno tko nešto nije shvatio ili napravio. Bitno je da je intuicija meni govorila : “Idi tamo i još traži!”, iako sam na umu imala samo svoje pretpostavke.

Gdje je sada tu feng shui?
Nepovoljan utjecaj koji imam na mjestu gdje sam tek sinoć stavila zvono ima veze s krađama i gubicima i u vrijeme moje jučerašnje akcije u Konzumu nije bio u potpunosti “pokriven lijekom”. Kada sam sinoć stavila “lijek” stvar je krenula prema popravljanju. Od momenta utvrđivanja da mi je nestala kartica do momenta nalaska kartice (sve ono gore opisano) prošlo je oko 3 sata (od toga je 2 sata otišlo na neke neodgodive akcije i na traženje po kući). Kad sam shvatila da sam izgubila karticu, prvo mi je palo na pamet to sa zvonom i gubicima. Osim toga, mjesečna smjerologija i numerologija u ta dva dana su mi bile naklonjene. OK, eto, utjecaji se manifestiraju. Znajući za navedene utjecaje, iznenadila me brzina kojom se sve pozitivno riješilo. I, moram pohvaliti navedeno osoblje banke i Konzuma. Svi su bili ljubazni i problem je brzo riješen, unatoč manjim zastojima.

Sada moram naglasiti da svi koji imaju ulazna vrata na istočnom dijelu kuće ili stana obavezno stave tri bambusa (Vidi gore spomenuti blog!) negdje u blizini vrata. To je vezano samo za godišnji utjecaj, koji je isti za sve stambene prostore. Kako u vašem stambenom prostoru može biti još loših utjecaja, bilo bi dobro da to provjerite sa feng shui savjetnikom.

 

Zanima Vas više? Pošaljite upit.